Keittiö ja syöminen

Näytetään tulokset 1–12 / 42

Keittiön ja ruokailun apuvälineet

Keittiön ja ruokailun apuvälineet ovat erityisen hyödyllisiä, jos kärsit esimerkiksi hienomotoriikan puutteesta tai käsien vapinasta iän, vamman tai sairauden vuoksi. Keittiön apuvälineet helpottavat ruoan itsenäistä valmistusta varsinkin silloin, kun käsien voima on heikentynyt vähän tai huomattavasti. Ruokailun apuvälineisiin taas kuuluu esim. korkeareunaisia lautasia, paksuvartisia aterimia ja aikuisten nokkamukeja. Nämä tuotteet mukavoittavat syömistä ja juomista, ja estävät sotkun syntyä. Kokkaamiseen ja ruokailuun löytyy myös paljon muita apuvälineitä, kuten aikuisten ruokalappuja, vuodetarjottimia, pullonavaajia, purkin- ja tölkinavaajia, paksuja juomapillejä, viipalointivälineitä, ergonomisia keittiöveitsiä ja -saksia, jotka tuovat mukavuutta ja turvallisuutta niin keittiön kuin ruokasalinkin puolelle.

Mahdollisuus valmistaa ruokaa ja ruokailla aina halutessaan on tärkeä osa itsenäistä, voimaannuttavaa arkea. Ruoanlaitto on myös monelle harrastus, joka tuo iloa elämään. Kuitenkin iän, sairauden tai vamman vuoksi siitä ja syömisestä voi tulla hankalaa. Tällöin ruokaan liittyvistä tapahtumista tulee usein turhauttavia ja niistä on vaikea nauttia. Tähän laadukkaat apuvälineet tarjoavat ratkaisun. Välineiden avulla ateriat valmistuvat astetta helpommin, ruokailu sujuu mukavammin ja siivoamistarvetta tulee vähemmän, kun esimerkiksi aterimesta tai leikkuuveitsestä saa otteen vain vähäistä puristusvoimaa käyttäen ja purkit avautuvat helposti ilman suuria roiskeita. Kun käytössä on oikeat välineet, joita on helppo hallita, paranee itsenäisyys kotona ja mahdollisesti jopa arjen mielekkyys.

Keittiön ja ruokailun apuvälineet on suunniteltu erityisesti niiden avuksi, joilla kyky käsitellä tavanomaisia keittiövälineitä on heikentynyt. Verkkokaupastamme löydät kattavan valikoiman laadukkaita apuvälineitä vanhuksille ja liikuntarajoitteisille arjen eri toimintojen helpottamiseksi. Jos et kuitenkaan itse tiedä, mistä tuotteista olisi eniten hyötyä juuri sinulle, lähetä viesti osoitteeseen asiakaspalvelu@vauvaari.fi, niin autamme sinua löytämään sopivat tuotteet. Tutustu myös lääkinnällisiin apuvälineisiin, pukeutumisen apuvälineisiin, toimintakyvyn apuvälineisiin tai  koko valikoimaan.