Vitility Comfort rollaattori


Vitility Comfort rollaattori on liikkumisen apuväline, joka helpottaa pystyssä pysymistä kävelyn aikana.
Rollaattori sopii esimerkiksi henkilöille, joilla on ongelmia tasapainon kanssa, heikentyneet lihasvoimat alaraajoissa tai taipumusta väsymiseen kävelyn aikana. Kaikki rollaattorit ovat perusperiaatteeltaan samanlaisia, mutta niissä voi olla paljon merkki- ja mallikohtaisia eroja.

Rollaattori on käytännössä kävelytuki, jossa on neljä pyörää. Pyörät voivat olla ilmatäytteisiä tai kiinteillä kumirenkailla, niin kuin kuvan rollaattorissa.

Vitility comfort
Vitility Comfort – rollaattori

Jarrut

Rollaattorissa on käsikäyttöiset jarrut. Rollaattorin jarrut toimivat vaijereiden välityksellä. Jarrukahvat on sijoitettu luonnollisesti kädensijoihin, niin kuin polkupyörissä. Jarrukahvat on kiinnitetty jarruvaijereihin ja jarruvaijerin toinen pää on kytketty jarrumekanismiin pyörien luokse. Kun jarrukahvasta vetää, niin jarrumekanismi painautuu rengasta vasten. Monissa rollaattoreissa on myös pysäköintijarru. Pysäköintijarru toimii niin, että käsijarrukahvaa työnnetään alaspäin, niin paljon että jarru napsahtaa lukkoon. Pysäköintijarru on tärkeä siitä syystä, että jos rollaattorin käyttäjä haluaa pitää tauon ja istua rollaattorin istuintasolle, niin rollaattori ei vahingossa liiku pois alta.

Seisontajarru
Seisontajarru

Rollaattoreissa on usein kääntyvät etupyörät, jotka tuovat liikkumiseen sujuvuutta. Pyörien kiinnityshaarukka on suunniteltu niin, että pyörän akseli on kiinnityshaarukan pystytolpan takapuolella. Tämän ansiosta pyörät kääntyvät luontevasti menosuuntaan päin. Rollaattorissa on myös säätömahdollisuuksia eri pituisille ihmisille. Korkeuden säädöllä rollaattori saadaan käyttäjälle juuri sopivaksi, että käyttäminen on ergonomista ja käyttämisestä ei synny vaaratilanteita.

Säädöt
Comfort rollaattorin säädöt

Rollaattorin käyttö

Otetaan kädensijoista kiinni ja tukeudutaan hieman rollaattorin varaan. Näin jalkojen kuormitus vähenee ja kulkeminen on kevyempää. Ennen kuin lähdet liikkeelle, varmista että käsijarrut ovat käytettävissä ja varaudu jarruttamaan tarvittaessa. Mikäli pysähdyt ja istut istuintasolle, muista kytkeä käsijarrut päälle painamalla jarrukahvoja alaspäin.

Vitilityn Comfort rollaattorissa on vakiovarusteena myös kangaslaukku esimerkiksi kauppaostoksia varten, Kassi on ripustettu lenkeillä sille tarkoitettuihin pidikkeisiin.

Comfort rollaattori on laitettavissa kuljetuskuntoon, jolloin rollaattorin voi laittaa kantolaukkuun. Pakattuna comfort rollaattori mahtuu hyvin esimerkiksi ajoneuvon takatilaan.

Rollaattorin pakkaaminen
Comfort rollaattorin pakkaus kuljetuskuntoon

Esittelyssä oli Vitility Comfort rollaattorin ominaisuudet. Rollaattorin löydät verkkokaupastamme osoitteesta: https://vauvaari.fi/tuote/rollaattori-comfort/

Lisää Vitilitystä osoitteessa: https://vitility.com/

Kiitos lukijoille, ja hyvää uuttavuotta 2022.

Vastaa