BLifestyle pesukarhu sininen välikausikenkä

48,90 51,05 

BLifestyle pesukarhu sininen välikausikenkä

Blifestyle pesukarhu sininen -välikausikengät sopivat mainiosti seikkailuihin leikkipuistossa ja metsissä. Tämän mallin lesti on hieman leveämpää mitoitusta.

nämäkin BLifestyle lasten välikausikengät on valmistettu turvallisista ja ympäristöystävällisistä materiaaleista, joilla on mm. GOTS ja Oeko-Tex -sertifikaatit.

Valmistaja suosittelee käsittelemään kengät suoja-ainella ennen käyttöön ottoa sekä uusimaan käsittelyn säännöllisesti, jotta niiden vettähylkivä ominaisuus säilyy. Kengille sopiva myrkytön suojasuihke: COLLONIL ORGANIC PROTECT&CARE

Materiaalit:

  • Päällinen: vahattu kangas, luomulaatuinen nahka
  • Vuori: kasviparkittu luomunahka
  • Ulkopohja: kumi/korkkiseos

Värillinen nahka saattaa värjätä vaaleita sukkia. Pohja on tikattu kiinni päälliseen, eikä pohjan liimaus siten ylety aivan reunaan saakka.

Punaisen kengän väri saattaa poiketa kuvasta.

Huomaathan, että kenkien kärjet eivät kestä voimakasta rasitusta (potkupyöräily, pallon potkiminen, hankautuminen maata vasten ym). Kenkien kärkien kuluminen tai rikkoutuminen tällaisessa käytössä on normaalia eikä johdu tuotevirheestä.

Sovitathan aina kenkiä huolellisesti ennen kuin ne otetaan käyttöön. Ulkona käytetyillä kengillä ei valitettavasti ole palautusoikeutta.

Tietopaketti hyvistä jalkineista

Hyvän jalkineen ominaisuudet

Kokovalinta

Hyvän jalkineen koko tulee olla riittävä. Varpaiden päät eivät saisi osua jalkineen kärkeen esimerkiksi kävelyn aikana. Lapsilla jalka kasvaa koko ajan, joten on erityisen tärkeää tarkistaa säännöllisesti, että lapsella on oikean kokoinen jalkine. Yleisenä sääntönä voidaan pitää, että pisimmän varpaan pään ja kengän sisäkärjen välissä on vähintään 12 mm kasvu- ja käyntivara

Ulkopohja

Jalkineen ulkopohja tulee olla kiertolöysä, pehmeä, ohut ja taipuisa. Jalkineen tulee mahdollistaa jalkaterän mukautuminen alustaan, esimerkiksi luonnossa liikuttaessa. Etenkin kasvavassa iässä olevan jalkapohja tarvitsee biomekaanista rasitusta, jotta asento, liikkeiden tunto sekä lihasvoimat kehittyvät normaalisti.

Pohjallinen

Jalkineen pohjallinen tulee olla mahdollisimman tasainen ja mielellään muotoilematon. Etenkin lapsen jalat eivät yleensä tarvitse tukea pohjallisista. Monissa jalkineissa tänäkin päivänä on pitkittäiskaaren tuenta, mutta tuennasta voi olla jopa haittaa lapselle. Lapsen jalka tarvitsee biomekaanista rasitusta, jotta jalkapohjaa ryhdissä pitävät lihakset kehittyvät normaalisti.

Lesti

Lestin muodossa on monta huomioitavaa asiaa. Pohjan tulee olla suora, koska jalkaterää ei tule pakottaa mihinkään erityiseen asentoon. Suora lesti parantaa myös jalkaterän kävelynaikaista linjausta. Kärjen muotoilu ei tulisi olla tiukka, kärjen tulisi mahdollisimman hyvin jalkaterän levyinen ja muotoinen, jotta varpaat ja päkiä eivät puristu. Kärjen tulee olla myös varpaiden korkuinen. Oikean kokoinen ja muotoinen kärki jalkineessa mahdollistaa jalan poikittaiskaaren normaalin toiminnan.

Käynti

Jalkineessa tulee olla mahdollisimman pieni käynti (ylöspäin nouseva kärki). Jotta kävelyn eri vaiheet, erityisesti varvastyöntö olisivat luonnollisia, tulee jalkineessa olla mahdollisimman pieni käynti. Pienen käynnin sijaan joustava pohjallinen tarjoaa paremmat edellytykset hyvään varvastyöntöön hyvissä jalkineissa. Hyvä varvastyöntö mahdollistaa jalkapohjan pienien lihaksien tehokkaan toiminnan ja kehityksen.

Muuta huomioitavaa

Jalkineessa tulee olla hyvä kiinnitys, joka on säädettävissä. Kiinnityksen tulee parantaa istuvuutta, mutta ei kuitenkaan pidä kiristää. Jalkineen tulee kiinnityksen ja istuvuuden avulla ehkäistä hankausta ja asentomuutoksia käytön aikana. Kiinnityksen lisäksi hyvässä jalkineessa ei tule olla korkoa. Pienikin korko kantapään alla voi muuttaa olennaisesti kehon biomekaanista asentoa. Jalkineen tulee olla myös mahdollisuuksien mukaan kevyttä ja hengittävää materiaalia jotta liikkuminen on luonnollisen helppoa ja kosteus poistuu jalkineesta hyvin.

Lähde: Respecta, saatavilla osoitteessa: https://www.respecta.fi/fi/ratkaisut/apuvalineet/jalkineet/opas-lasten-jalkineiden-valintaan/hyvan-jalkineen-ominaisuudet/

Lisää jalkineita osoitteessa: https://vauvaari.fi/tuote-osasto/paljasjalkakengat/

Lisää valmistajan sivuilla

Paino Ei saatavilla/-tietoa
Koko

Koko 21, Koko 23, Koko 24, Koko 26, Koko 27, Koko 28