Vakkabo iso puuvakka visakoivukannella

39,90 

Vakkabo puuvakka on Bo-Åke Ljungarsin maalahdella valmistama näyttävä puuesine, jota käytetään esineiden säilytykseen tai esimerkiksi voirasiana. Käyttöarvon lisäksi puuvakka on todella kaunis koriste-esine, jota kehtaa pitää näytillä vaikka osana maalaisromanttista sisustusta.

Varasto loppu

Vakkabo iso puuvakka visakoivukannella on Bo-Åke Ljungarsin maalahdella valmistama näyttävä puuesine, jota käytetään esineiden säilytykseen tai esimerkiksi voirasiana. Käyttöarvon lisäksi puuvakka on todella kaunis koriste-esine, jota kehtaa pitää näytillä vaikka osana maalaisromanttista sisustusta. Suomalaista käsityötaitoa parhaimmillaan. Materiaalina on käytetty kotimaisia puulajeja kuten raitaa, tervaleppää ja visakoivua. Sidonnassa on käytetty koivunjuurta. Jokainen rasia on uniikki kappale Suomalaista käsityötä.

Vakkabo iso puuvakka visakoivukannella, ominaisuudet:

  • Valmistusmaa: Suomi
  • Valmistaja: Bo-Åke Ljungars
  • Materiaalit: Suomalaiset puulajit (raita, tervaleppä, visakoivu, koivunjuuri)
  • Koko, keskikoko:18,5 x 13,5 x 8 cm.

Bo-Åke Ljungars on tullut tutuksi Vakkabo -sarjan voirasioista ja vakoista. Vakkabo puuvakka tuotteetovat saaneet kansainvälistä tunnustusta ja suurin vientimaa tuotteille on etenkin japani. Ljungarsin kotipaikka on Maalahdella pohjanmaalla.

 

Mikä on vakka?

Vakka on perinteinen rasia, purkki tai lipas, yleensä puinen, lieriömäinen ja pyöreäkantinen, jota käytetään nykyään usein koriste-esineenä tai säilytysrasiana. Isompi vakka voi muistuttaa tynnyriäkin. Vakka on myös historiallinen viljamitta. Vakkaa (bushel) käytetään edelleen viljamäärän mittana maailmalla. Vakka-sana on osana Vakka-Suomen nimessä. Nimensä Vakka-Suomi sai siellä tuotetuista vakoista, kousista ja muista astioista.[2] Vakka-Suomen kousat tunnettiin laajalti itämeren piirissä jo keskiajalla.

Vakkaa käytettiin vakkajuhlissa astiana, jossa uhriantimet toimitettiin ukkosen jumalalle.

Vakka on usein tehty haavasta. Lähde: wikipedia

 

Katso lisää ja lue artikkeli Bå-Åke Ljungarsista sekä vakkabo -tuotteista osoitteessa https://svenska.yle.fi/a/7-858943

Tutustu ihmeessä muihinkin tuotteisiimme osoitteessa: vauvaari.fi/kauppa

 

 

Paino 0,26 kg (kilogramma)
Mitat 18,5 × 13,5 × 8 cm (senttimetri)
asiakkaiden arvostelut
5,0 Perustuu 1 arvosteluun
5 ★
100% 
1
4 ★
0% 
0
3 ★
0% 
0
2 ★
0% 
0
1 ★
0% 
0
Kirjoita arvostelu

Kiitos arvostelustasi!

Tuotearvosteluista on paljon hyötyä muille asiakkaille. Voit jakaa tuotearvostelusi ystävillesi!

Filter Reviews:
SS
06.17.2023
Sauli S.
FI FI

Kaunis rasia.

Yksikertaistin elämääni.Vain arvokkainmmat "aarteet" mahtuu.Suosikki puukko ja kovasin yms.mahtuu. Tämän laitoin hyllyyn esille.Krääsä kaapissa piilossa.